Thursday, November 24, 2011

Christian Louboutin's new Book Rizzoli

Da bi proslavio dvije decenije vladanja carstvom najprivlacnijih zenskih cipela, koje su opcinile zene sirom svijeta, legendarni Francuski dizajner Christian Louboutin je izdao svoju prvu knjigu. Veoma izuzetna monografija sa sest poglavlja, ukljucujuci i intiman i dubok inrervju sa dizajnerom licno. Svaka fotografija, odnosno Louboutin-ova cipela je remek dijelo.


Louboutin se proslavio rucno izradjujuci fantasticno mastovite cipele sa vrtoglavim potpeticama, a ono po cemu je prepoznatljiv su crveni djonovi, sto je dovelo njegov status do kultnog dizajnera cipela svijetskih zvijezda i ljubitelja mode i najvaznijeg dizajnera luksuznih cipela danasnjice. Njegov eklektican i prilicno egzotican dizajn, koji cesto sadrzi šljokice, perje i perle, konstantno i dramaticno je prisutan kako na crvenom tepihu tako i u restoranima i nocnim klubovima.
Svoju karijeru, Christian je zapoceo radeci za Chanel & Yves Saint Laurent, da bi prvi butik otvorio 1992 godine. Inace, monsieur Louboutin je neobicno zabavna i vedra licnost :)

Knjigu Rizzoli napisao je Christian Louboutin, predgovor Džon Malkovič, doprinos Erik Rajnhart, dok je fotografija povjerena Filipu Garsiji i Dejvidu Linč-u.

  





2 comments:

  1. Fascinantnoooo :) Već zamišljam devojku u ovim modelima i u meni se bude razna maštanja ♥

    ReplyDelete